Gode løbeteknikker

Gode løbeteknikker

Tips til korrekt løbeteknikker

Hvordan løber man korrekt?

Forbedring af din løbeteknik kan hjælpe dig til at løbe hurtigere, mere effektivt og give mindre stress i kroppen.

Følg disse tips til at arbejde mod den perfekte løbeteknik.

Se op / fremad

Dine øjne bør fokusere på jorden omkring 5 til 10 meter foran dig. Du skal ikke stirre på dine fødder. Ikke alene er dette en god og korrekt løbeteknik, men det er også en mere sikker måde at løbe på, fordi du kan se, hvad der kommer i mod dig.

Land / træd midt på foden

Undgå at være en tå eller hæle-løber. Hvis du lander på tæerne, vil din læg føles stram og træt, og du kan udvikle skinnebens smerter / betændelse. Lander du på hælene betyder det at du overstrækker og  bremser på benet, som er spild af energi og kan forårsage skade. Prøv at lande på midten af din fod, og derefter læne dig frem mod forsiden af tæerne.

Hold hænderne på hoften

Prøv at holde dine hænder på taljen, omkring hvor de let kan røre din hofte. Dine arme skal være i en 90 graders vinkel. Nogle begyndere har en tendens til at holde deres hænder højt over deres bryst, specielt når de bliver trætte. Ironisk nok, kan du faktisk blive mere træt ved at holde armene på den måde, og du vil begynde at føle tæthed og spændinger i dine skuldre og nakke.\r\n

Slap af i dine hænder

Som du løber, prøv at holde dine arme og hænder så afslappet som muligt. Du kan forsigtigt lukke dine hænder, som hvis du holder på et æg, og du ikke ønsker at ødelægge det. Du skal ikke knuge dine næver, fordi det kan føre til tæthed i arme, skuldre og nakke.

Check din kropsholdning

Hold din kropsholdning lige og rank. Dit hoved bør være oppe, din ryg stukket, og skuldre sænket. Tjek din kropsholdning en gang imellem. Når du er træt i slutningen af dit løb, er det ofte man slækker på disse teknikker, hvilket kan føre til nakke, skuldre og rygsmerter. Når du føler dig træt, skyd dit brystet frem og prøv at bevare teknikkerne.

Slap dine skuldre

Dine skuldre bør være afslappe, de skal ikke være foroverbøjet. Ved at spænde skuldrene for langt fremme kan det give stramninger i brystet og vejrtrækning problemer.

Roter armene fra skulderen

Dine arme skal svinge frem og tilbage fra din skulder synkron, det skal ikke kun være albueleddet.

Undgå at ”hoppe”

Prøv at holde din skridtlængde lav til jorden og fokusere på hurtig skridt. For meget op og ned bevægelse er spildt energi og kan være belastende for din nederste del af kroppen. Jo højere du løfter dig fra jorden, jo større stød er du nødt til at absorbere når de lander på jorden og dine ben vil hurtigere blive trætte.

Hold dine arme på samme side

Undgå side til side arm svingende. Hvis dine arme går på tværs over brystet, er du mere tilbøjelige til at daske, hvilket betyder, at du ikke trækker vejret effektivt. Forestil dig en lodret linje der opdeler din krop i halve – dine hænder bør ikke krydse denne linje.