Sådan køber du de rigtige løbesko

Sådan køber du de rigtige løbesko

Sådan køber du de rigtige løbesko.

Valg af den rigtige løbesko er en af de vigtigste beslutninger, du vil gøre som en løber/motionist, især hvis du lige er startet. En lille investering i tid og kræfter på at finde de bedste løbesko vil være en stor hjælpe med at gøre det behageligt og holde dig skadefri.

1. Find en løbe ekspert / specialbutik. Planlæg at tilbringe noget tid der, da sælgeren ofte har masser af spørgsmål og har flere løbesko, som du skal afprøve.

2. Sørg for, at sælger ser på form og kurver for finde ud af, hvilken type af fod du har.

Fastsættelsen af din fod type er nøglen til at sikre, at du får de rigtige løbesko.

Sælger skal også kunne måle din fod. Dine løbesko bør være 1/2 til fuld størrelse større end din normale skostørrelse, fordi dine fødder svulmer, når du løber, og du har brug for masser af plads i tå enden. Hvis dine tæer er stuvet sammen i den forreste del af løbesko, kan du få rifter på foden eller sorte tånegle.

3. Lad sælger lave en løbeanalyse for dig. Han vil se dig løbe i løbesko, enten udenfor eller på løbebånd, og bestemme din løbestil. Han vil observere, om du overpronating (foden ruller indad) eller supinating (din mund ruller ud), når din fod rammer jorden.

4. Giv sælger de oplysninger han spørger om, der kan hjælpe ham med hans løbesko anbefalinger. Han bør stille dig spørgsmål om, hvad type løber du er, hvor ofte du løber, hvor du typisk løber, og hvilken type overflader du løber på.

5. Løb i løbesko, som sælger anbefaler til dig. (Sørg for at du er klædt på til at løbe, når du er ude og købe!) Blot at prøve skoene eller at gå et par skridt inde i butikken er ikke nok. Løb i hvert par sko for at teste for pasform, funktion og komfort før du tager din endelige beslutning.

6. Test din løbesko i en uge. Hvis du hurtigt udvikler blærer eller fod smerte, er det ikke den rigtige sko til dig. Mange speciale løbebutikker har en liberal udveksle politikker og ofte tillader dig at returnerer løbesko, selvom du har løbe i dem for en uge eller mere. Tag dem tilbage og byt dem til et andet par anbefalede løbesko.

7. Når du har fundet din perfekte løbesko, holder de i lang tid. Du skal først udskifte dine sko hver 400-600 km. Hvis du ønsker at spare nogle penge, kan du være en mulighed at finde de samme løbesko online for færre penge. Søg websteder google.dk for din mærke og model.

Tips:

Hvis du allerede i gang med at løbe, så bring din nuværende løbesko med dig til butikken. Her kan sælgeren se på slid på bunden af din løbesko at få indsigt i din løbestil.

Sørg for, at sælger måler din fod, mens du står op.\r\n\r\n

Hvis du bruger ortopædi eller personlig tilpasset inder såler, medbring dem til at prøve i din løbesko. Du har brug for et par løbesko, som er rummelig nok til din fod og evt. indlægssåler.

Husk! du skal ikke vælge løbesko baseret på farver eller stil. Bare fordi de ser smarte ud betyder ikke, de vil være den bedste løbesko til dig!

1 Comment

Comments are closed