Hvordan skal jeg trække vejret ved løb

Hvordan skal jeg trække vejret ved løb
Loebeguide.dk

Hvordan skal jeg trække vejret ved løb?

Spørgsmål: Hvordan skal jeg trække vejret når jeg løber?

Jeg har hørt, at jeg skulle trække vejret ind gennem næsen og ud gennem munden, når jeg løber. Er det korrekt?

Svar:

Nej, det er forkert. Du bør tillade luft at komme ind gennem både din mund og næse når du løber. Dine muskler har brug for ilt for at holde sig bevægelige og din næse kan simpelthen ikke levere nok ilt.

Sørg for, at du trække vejret helt ned til mellemgulvet (maven), og ikke kun til dit bryst – det er for smalt. Dybe mave vejrtrækning gør at du indtager mere luft, som også kan hjælpe med at forhindre sidestik.

Du bør udånder gennem munden og forsøge at fokusere på udånde fuldt ud, hvilket vil fjerne mere kuldioxid og hjælpe dig med at inhalerer dybere.

Her er et par tips til at trække vejret, mens den løber:

Prøv at tage tre skridt for hver indånding, og to skridt for hver udånding.

Er man nybegynder, så prøv at løbe i et tempo, hvor du kan ånde nemt. Lav en “snakke test” for at finde ud af, om dit tempo er passende. Du skal kunne tale i fuld sætninger, uden gisper efter luft.

Sæt farten ned eller gå, hvis du bliver forpustet. Hvis du slappe af i et langsomt tempo, vil vejrtrækningsproblemer ofte gå i sig selv.